lindaz's fotopages
Lilypie 1st Birthday Ticker
By: linda azam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 10-May-2009 13:41 Email | Share | | Bookmark
fun time @ the beach

lompat!
that's my girl
ombak kuat btoi
View all 21 photos...
cuti labor day aritu, kiteorg sefamily + yantz sefamily ke PD..lama tul tak gi sana. plan pun last minute jek, since papa aina pun baru balik out station, so its just about a time to have a good rest. kiteorg stay kat bayu beach, sib baik ada kosong lagik..public holiday kan, sume org pun nak berholiday.. sampai tghari, pas checked in..gi mkn dlu.. then papa aina & ayah aqil gi solat jumaat..kiteorg bersuke ria melompat-lompat kat bilik. sib baik tak roboh katil tu..
ptgnye agak2 dah redup sket, barulah kiteorg ke beach..punyele gedix aina nampak air.. sonot tgk!! pastu continue plak kat pool..mandi sampai kecut! hehe..

next day nyer, bgn tido terus ajak gi beach..sgtla tak sabar.. kul 8.30 am kiteorg dh kat beach..mandi sampai kecut kat beach & pool sampai kul 10.30 am.. aina dh blaja nak floating..heheh..pasni kite gi swimming class eh... tgkkan si aina & aqil dh kecut, mmg kene paksa naik budak2 tu..

pas checked out, kiteorg ke ostrich farm. 1st time tau wujudnye ostrich farm nih kat PD. okla.. not bad la tmpt dia. its like a mini zoo..kat sana papa aina dpt naik ostrich...hehhe..suspen jek tgk.. pastu kiteorg gi mkn satay ostrich plak.. saje jek nk rasa the difference taste of daging ostrich..dh puas lepak2 nk bergamba..kiteorg pun cau cin cau.. kiteorg sefamily terus heading back home while yantz n family singgah nilai 3..yg kononnye nk bli langsir hahhaha..

overall this unplanned holiday is full of fun & excitement.. hopefully next time lagik ramai le lagik..baru bertambah kecoh & meriah.. thanks to yantz, ayeem & aqil for the holiday!! insyallah panjang umur kite cuti-cuti malaysia lagik..!









Sunday, 26-Apr-2009 13:12 Email | Share | | Bookmark
comotnye!

mak aii.. comotnye!!
masa awal ok jek..
kemain lagik!!
aina kalo mkn, tak sah kalo tak comot.. tgk aa.. baru mkn vege + mayonese dh comot camtu.. imagine le kalo mkn yang lelain.. tapi, tak kisah ler... janji mau makan!



Tuesday, 10-Mar-2009 15:03 Email | Share | | Bookmark
outstation? holiday?

arrived in langkawi
@ crocodile farm
perghh tak takut lgsg!!
View all 12 photos...
outstation ke holiday?? out station kali ni abang bwk kiteorg plak..hehhe.. yele.. asik kene tinggal jek kan? once in a while ikut le! *(hopefully syed tak baca entry ni ye, bang?! hahhaa)

supposedly kene keje, but it seems like kene holiday plak...hahaha the word kene tu sgtla weird kan? ahh tak kisahle.. janji dpt spend time together.. we stayed @ langkawi for 3 nights.. bleh aa takat nk ngabihkan duit kat sana ngan segala mak nenek vision, correlle.. & oso chocs... aina mkn chocs tak brenti!! rongak le pasnih.... tak byk gi jln2 pun... just gi crocodile farm & pantai chenang jek.. mkn mahsuri ke..cable car ke..underwater world ke.. tu sume tunggu aina beso & paham barule bestkan..

tak kisahle.. janji hepi.. holiday.. sape tak hepi kan? thanks bang bwk kiteorg gi keje.. opss..gi mkn angin... hahahha.. pasni bwk le lagik!


Monday, 8-Dec-2008 07:02 Email | Share | | Bookmark
Y.E.T - Year End Trip

aina muke x sabar..
lotsa swarovski!!
tokmama yg shopping sakan...
View all 21 photos...
Ada ke Y.E.T - Year End Trip?? ala.. blasah je lah kan.. salunye Year End Sales kan.. ekekeke..utk closing tis year, kiteorg ke sabah pulak baaahhh....actually ada wedding my cousin, so alang2 tu.. jalan2 carik pasal le lagik.. trip tis time skali ngan my whole family.. sgt2 best!!! eventho' timing yg sgt tight, tp overall sgt besttttt...

1st day sampai jek.. terus g jumpe our long lost classmates during uni, ezri.. lama siut tak jumpe ezri ni.. too bad tak amik gamba langsung since we r too bz cathcing up each other..pastu ezri drop kiteorg kat area philiphino market.. anyway, thanks alot ezri yg dtg all the way from sandakan!! siap blanje lunch lg tu... ko mmg baeekkkkk la ezri.. dtg kl wajib dtg umah kiteorg tau!

mlm tu papa blanje dinner as my post birthday dinner @ port view seafood restaurant.. mkn sampai kenyang! best2... pastu balik hotel...zzzzz...



the next day awal2 dh bgn sbb nk gi snorkelling @ pulau manukan..yg peginye..umakkk aii.. dh mcm rombongan cik kiah.. but tis time rombongan cik limah.. ahahaha.. abih sume opah,anak, cucu, cicit sume pegi!! penuh 1 bot tu hah..! tapi agak frustrated tak byk ikan n corals..ampeh sungguh!! pth tu pegi kinabalu park & kundasang.. jln yg sgt pening.. & rainy plak masa tu.. pastu mlm tu attend majlis nikah asi.. aiyakk.. tarak gamba..





esok paginye gi wedding asi @ dewan ape ntah.. meriah sungguh siap ada performance lg.. 1st time attend wedding org sabahan ni.. agak lain sket aaa ngan biasa yg kat sini.. pastu baliknye teman tok mama shopping utk round 2!! adoila... sume nk di borong!! mlm tu pas tokpapa anta uncle gi airport, kiteorg gi dinner seafood lg kat tepi laut.. ape nama ntah...balik tu pengsan sampai pagi! ahhaha..



alahai.. dh nak balik dah pun.. pagi tu jln2 lg gi beach.. 1st time le aina tu gi sana.. memula takut + geli.. sudahnye xmo balik! hahahha.. pastu gi posing maut kat port view.. pastu gi pikap tokpapa & tokmama yg gi 3rd round shopping!!! OMG!!!! 3rd round tuuuuu... but.. thats the reality.. tu lah tok mama!!! hahahaha kul 11 dh check out.. & say babai to sabah... insyallah kalo ada rezki lagik kite dtg lagi.. we are having such a great time @ sabah...!!



Saturday, 1-Nov-2008 02:54 Email | Share | | Bookmark
what we did last raya

ipoh - pj
bangi - puchong
putrajaya - bangi
View all 4 photos...


what we did last raya??

dah mcm title movie plak kan? ni actually cite yg dah nyaris nk basi ler. kisah beraya kami sefamily..alkisahnye tis yearkan beraya kat bandar.. so no balik-kampung-story instead.. kisah jalan-jalan beraya je lah. on the 4th raya hari tu nyang aina wat tahlil & baca yassin utk arwah tok nyang aina yang dah ninggal genap 10 tahun.. (al-fatihah utk arwah tok). kiteorg balik ipoh ber3 jek..dok sana pun kejap jek since dah xbyk tmpt leh visit beraya..



on the 12th day raya tu, my dormmate zaman skolah dlu plan nk dtg umah. asalnye mcm gempak sume dpt join.. ngan penuh berianye le aku dok wat mee jowo (my very 1st attempt!!) tapi sudahnye sgt menghampehkan..only yantz & chot turned up!! tq guys.. camne mee jowo aku sedap tak?? ekekkee.. waniot, akan aku hengat ko punye request nak mkn pudding roti aku sampai ke raya-raya berikutnye!!! marah aku kat ko still lom rede lagik tau!!! HINGAT TU!!! pas dok lepak sempat le si yan mengetest toy power dia tu.. kiteorg pun gerak2 khas plak gi umah yan.. kat sinun skali lagik mcm nk hangin sbb aku & chot jek yang ada utk mengabihkan seperiuk beso mee kari yantz!!! takpe..takpe.. ni kicik punye hal.. kalo nk ikutkan ati..nk jek aku sumbat ayoye, waniot, kema, tini & mawin dalam periuk tu.. wat kari!! eeee.. hangin!! tau?!!? hangin sgtnye!!!



minggu dpnnye tu plak ayoye mengofferkan diri utk wat makan2..but b4 that kiteorg g serbu open house umah acu yg baru kat putrajaya. dah le bersesat ntah kat mana celah asben acu ni bagi direction. sampai jek umah dia, kiteorg melantak tak hingat le..dah mcm 14 ari tak mkn ghupernye.. acu, aku rasa ko mmg patut invite aku salu kalo ada mkn2.. ko tgkle aina punyele selera mkn kalo gi umah ko..aku plak naik segan. dah kenyang kat umah acu, kiteorg ke umah ayoye plak. adusss terharu btoi aku tgk effort mak buyong nih dok ngoder laksa semata2 utk menginvite kiteorg nih. mekasih byk2la ayoye.. aku akan ingat sampai raya2 berikutnya usaha gigih ko tu. haha! next pas gi umah ayoye gi open hse umah member skolah abg kat seri putra. sinun tarak gambo! hahaha..nothing much pun kat sana, sbb tu member abg.. haha..(jahat tak? )



mingu last raya tu, ada wed uncle abg plak kat shah alam. wed anak2 dia mmg seriously grand! his 1st doter dlu kat SUK shah alam.. kot2 mawi ke, pak abu ke baca fp nih, ha..bleh aa cilok idea diaorg wat tropical fruit arch. canggih toi! sempatle numpang amik gambo kat bwh arch yg ada banana, tembikai, papaya, rambutan, nenas & etc. style mkn2 pun ada style dok kat atas pangkin (izzit btoi the spelling???) next , from shah alam we headed to kg melayu subang - umah chot. terkujat beruk tgk, masuk2 ke nampak w.a.n.i.o.t!!!! mcm nk pensan pun ada!! rasa mcm nk tikam2 dia pun ada... eeee aii.. btoi aa ko waniot! pastu yg lg nk pensannye tgk yan dah berjaya smpai umah chot!! cayalah ayeem.. berjaya ko tis time..gud..gud.. ayoye yg agaknye nuunggu saat nk 'pop' tu pun ada.. ko mmg hebatlah ayoye! chot ngan gagah perkasa nyer wif her 2 little helper leh wat spagetti, mihun sup & kuah kacang..salute aa chot! riuh rendah umah chot ngan suara pitching2 tinggi kiteorg sume nih. sure bingit jek neighbour ko dengar kan? haha!



so sekian je lah cite jln2 raya kiteorg..overall raya tis year alhamdulillah quite happening jugaklah hanging around wif family & friends.. insyallah til we meet again in another syawal...




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net